• » Sista dagen på Teknikmässan 2016 i Borlänge

  Nu har jag avslutat min sista föreläsning inför enligt mig en helt imponerande grupp med ungdomar i klass 8. Att 20 st åttondeklassare sitter och lyssnar och visar sig intresserade av teknikyrket gör mig mycket glad. Detta är precis vad svensk industri behöver. Orädda och utan vetskapen om att det omöjliga inte är omöjligt.

  Nanoforskaren Maria Strømme berättade historien om hur hon och hennes forskargrupp lyckades ta fram Upsalit, ett ämne som man i över hundra år sagt att det är omöjligt att framställa. Maria Strømmer berättar också att om hon hade vetat om den forskning som sagt att det är omöjligt så hade nog inte Upsalit funnits idag. Kolla gärna länken till hennes Wikipedia nedan

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Maria_Str%C3%B8mme

  Roligt var det också att lyssna till Nassim Al Fakir och hur han ledde panelen med ingenjörer genom utfrågningarna från ungdomarna.

  Jag känner mig stolt och nöjd med dessa två dagar. Kanske, kanske har jag lyckats inspirera någon att ge sig in i vektygsmakaryrket och kanske stod jag framför en eller några av mina framtida kollegor.

  Stort tack till Teknikmässan 2016 och Framtidsmuseet att ni tyckte det var värt att ha mig där som talare och tack alla de ungdomar som kom och lyssnade.

  Nu testar jag på att transportera mig från Borlänge till Falun som ungdomar gör, med buss.